a a a

ANACEC în aspect internațional: noi dimensiuni de colaborare

Noutăți

ANACEC în aspect internațional: noi dimensiuni de colaborare
08 Iulie 2021

La 30 iunie curent s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului internațional de acreditare pentru asigurarea calității în educație. Consiliul este un organ consultativ al Asociației de Certificare “Registrul Rus”, responsabil de luarea deciziilor privind acreditarea internațională a programelor de studii, care au fost  evaluate extern de către această entitate. În componența Consiliului internațional de acreditare, constituit din experți din Rusia, Kazahstan, Armenia și Belarus, cu statut de pionierat, a fost inclusă și Elena Petrov, vicepreședintele Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC).

Subiectul de bază al ședinței a fost examinarea rezultatelor evaluării externe  a grupurilor de programe de studii de licență și master din cadrul Universității de Stat N.P.Ogarev, Mordovia și Universității de Stat din Volgograd. Amintim că 5 experți evaluatori ai ANACEC au fost cooptați și incluși în componența comisiilor de evaluare externă în vederea acreditării internaționale a programelor de studii de licență și master din cadrul universităților menționate.

Includerea reprezentantului ANACEC în componența Consiliului internațional de acreditare și implicarea experților Agenției în evaluări internaționale au devenit posibile grație Acordului de cooperare semnat între ANACEC și Asociația de Certificare “Registrul Rus” în luna martie 2020.