a a a

REZULTATELE CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ „UNIVERSUL CUVINTELOR”

Comunicate de presă

REZULTATELE CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ „UNIVERSUL CUVINTELOR”
23 Septembrie 2020

În contextul Acordului de parteneriat ANACEC - Asociația „Universul Prieteniei” din Iași, elevii din Republica Moldova au beneficiat de frumoasa ocazie de a participa, în perioada 01 aprilie – 10 septembrie 2020, la Concursul Internațional de Creația Literară „Universul Cuvintelor”. Concursul se adresează elevilor din clasele I – a VIII-a (6-14 ani), care au preocupări literare şi care doresc să-şi prezinte creaţiile într-o competiţie şcolară. În anul curent, ajuns la cea de a V-a ediție, concursul s-a desfășurat cu genericul „Dascălul, prietenul meu”.

Alături de concurenții din România și Republica Moldova, în această competiție școlară s-au mai încadrat elevi din Ucraina, Spania, Belgia, și Grecia. Din componența juriului au făcut parte membri ai Uniunii Scriitorilor din România și profesori de limba şi literatura română, cu competenţe recunoscute în domeniu.

Elevii din Republica Moldova au fost deosebit de receptivi la tema concursului, numărul participanților fiind foarte mare. Cele mai bune lucrări, 27 la număr, au fost incluse în antologia concursului, iar autorii lor vor obține diplome și cartea editată, cu titlul „Dascălul, prietenul meu”.

ANACEC a contribuit la promovarea concursului în rândul elevilor, învățătorilor și a cadrelor didactice din instituțiile de învățământ general și a acordat sprijin logistic la organizarea concursului. Astfel, elevii din Republica Moldova au avut oportunitatea de a-și dezvolta competențele culturale și civice și de a-și face cunoscute creațiile literare în spațiul românesc.

Învingătorii concursului vor fi anunțați personal privind ridicarea premiilor și diplomelor.