a a a
Română

Limbi

06-07.09.2022 - Formarea studenților în domeniul asigurării externe a calității

Evenimente

06-07.09.2022 - Formarea studenților în domeniul asigurării externe a calității
02 Septembrie 2022

În perioada 06-07 septembrie 2022, Direcția evaluare în învățământul superior a Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) va organiza o sesiune de formare a studenților în domeniul asigurării externe a calității în învățământul superior.

Scopul sesiunii de formare este de a familiariza studenții cu particularitățile procesului de evaluare externă a programelor de studii superioare de licență și master în vederea dobândirii statutului de expert evaluator al ANACEC.

În cadrul sesiunii de formare, studenții se vor familiariza cu prevederile cadrului normativ european și național din domeniu, instrumentele de lucru ale evaluatorilor utilizate în procesul de evaluare externă, rolul și atribuțiile expertului evaluator, normele de etică și de conduită profesională în activitățile desfășurate de Agenție. Totodată, în cadrul sesiunii de formare, studenții vor realiza unele activități practice precum: simularea vizitei de evaluare la instituție, elaborarea unei secvențe de Fișa vizitei, Raport de evaluare externă, etc.

Studenții care vor îndeplini criteriile de evaluare, vor fi incluși în Registrul experților evaluatori ai ANACEC și vor putea participa la misiunile de evaluare externă a calității desfășurate de către Agenție.

Doritorii de a participa la ședința de formare sunt rugați să se înregistreze la următorul LINK