a a a

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior

News

Vizitele de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior
07 June 2023
 

Pe parcursul lunii mai, ANACEC și-a intensificat activitățile de evaluare externă a instituțiilor și a programelor de studii din Învățământul General, Învățământul Profesional Tehnic și Formare Continuă și Învățământul Superior, atât în scopul autorizării de funcționare provizorie, cât și a acreditării acestora. În acest scop, zeci de evaluatori ai ANACEC, membrii ai Comisiilor de evaluarea externă, au fost implicați în  procesele de evaluare externă.

Astfel, timp de o lună de zile, Comisiile de evaluare externă ale Agenției au reușit să efectueze vizite de evaluare la un șir de prestatori de servicii educaționale, după cum urmează:

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de master și licență din Învățământul Superior:

  • Universitatea Americană din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de master și licență din Învățământul Superior:

  • Universitatea de Stat din Comrat.

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de Formare Continuă:

  • Universitatea Tehnică a Moldovei (realizat în cadrul Consorțiului Universitar), Colegiul Agroindustrial din Rîșcani, Centrul de Excelență în Transporturi.

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de Formare Continuă:  

  • Academia de Formare Continuă, SRL „FLORAUTO-NORD”, SRL „PROD-AM SERVICE”, Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Școala Profesională s. Corbu, r-nul Dondușeni.

Evaluarea externă în vederea acreditării programelor de studii din Învățământul Profesional Tehnic:

  • Școala Profesională, or. Nisporeni, Școala Profesională nr. 6, mun. Chișinău, Colegiul Agroindustrial „Gheorghe Răducan” din satul Grinăuți, raionul Ocnița, Școala profesională, or. Rîșcani, Centrul de Excelență în Administrarea Afacerilor, Academia de Studii Economice (Colegiul Național de Comerț).

Evaluarea externă în vederea autorizării de funcționare provizorie a programelor de studii din Învățământul Profesional Tehnic:

  • Colegiul de Inginerie, Strășeni, Centrul de Excelență în Administrarea Afacerilor, Academia de Studii Economice (Colegiul Național de Comerț).

Evaluarea  externă în vederea acreditării instituțiilor din Învățământul General:

  • Liceul Teoretic „Dragoș-Vodă” din com. Stăuceni, mun. Chișinău, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din mun. Chișinău, Liceul Teoretic Cuhureștii de Sus, s. Cuhureștii de Sus, r-nul Florești, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din orașul Șoldănești, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Căuşeni, Liceul Teoretic „Nicolae Casso”, s. Chișcăreni, r-nul Sîngerei, Liceul Teoretic Răspopeni din s. Răspopeni, r-nul Șoldănești, Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, Sănătăuca, Florești.

Evaluarea externă periodică a instituțiilor publice din Învățământul General:

  • Gimnaziul Cușmirca din satul Cușmirca, r-nul Șoldănești, Creșa-Grădiniță de copii „Romanița” din s. Rădoaia, r-nul Sîngerei, Gimnaziul „Gheorghe Rîșcanu”, or. Rîșcani, Gimnaziul Gălășeni din satul Gălășeni, r-nul Rîșcani, Gimnaziul Chipeșca, raionul Șoldănești, Creșa-Grădiniță nr. 20 din municipiul Chișinău.

Rezultatele evaluărilor externe vor fi prezentate în luna iunie Comisiilor de profil spre validare și Consiliului de conducere spre aprobarea deciziilor.