a a a

Vizita colegială a membrilor Forumului pentru Asigurarea Calității în Învățământul Profesional Tehnic al European Training Foundation

News

Vizita colegială a membrilor Forumului pentru Asigurarea Calității în Învățământul Profesional Tehnic al European Training Foundation
15 May 2023
 

În perioada 16-18 mai 2023 va avea loc la Chișinău vizita colegială a membrilor Forumului pentru Asigurarea Calității în Învățământul Profesional Tehnic al European Training Foundation (ETF Quality Assurance Forum). Scopul general al vizitei este de a oferi țărilor membre ale Forumului feedback critic și de sprijin pentru îmbunătățirea sistemelor naționale de asigurare a calității.

Vizita colegială este organizată de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC), în calitatea sa de membru al Forumului, și se va axa pe evaluarea eficienței mecanismelor de evaluare externă a calității programelor și instituțiilor de învățământ profesional tehnic. Totodată, membrii Forumului vor avea posibilitatea de a învăța, face schimb de experiență, a se inspira și a pune bazele unor noi cooperări cu colegii din alte țări.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, membrii Forumului (reprezentanți ai ministerelor educației și agențiilor de asigurare a calității) din 11 țări vor vizita o serie de instituții de învățământ profesional tehnic (Instituția Publică Centrul de Excelență în Construcții, Instituția Publică Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie “Raisa Pacalo”, Instituția Publică Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii informaționale, Instituția Publică Centrul de Excelență în Energetică și Electronică). În cadrul vizitelor, aceștia vor avea interviuri și discuții cu diverse părți interesate (manageri de instituții publice și private, cadre didactice, elevi, absolvenți și angajatori), inclusiv ANACEC și Ministerul Educației și Cercetării, pentru a-și crea o viziune asupra sistemului de asigurare externă a calității în învățământ și a formula propuneri de îmbunătățire.

Cu această ocazie, invităm reprezentanți ai mass-media din Republica Moldova interesați de subiectul asigurării calității în educație pentru a reflecta și difuza evenimentul pentru publicul larg.

Pentru mai multe detalii, scrieți-ne la contact@anacec.md