a a a

Festivitatea de premiere a elevilor participanți la Concursul Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”

News

Festivitatea de premiere a elevilor participanți la Concursul Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”
07 July 2023
 

Miercuri, 05 iulie curent, în Parcul Copou din Iași, s-a desfășurat festivitatea de premiere a elevilor învingători ai Concursului Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor” – ediția a VIII-a. Concursul a fost organizat de Asociația „Universul Prieteniei”, Iași, și ANACEC, ca partener și promotor al proiectului. În cadrul festivității, a fost lansată cartea „Copiii cântă pacea” - antologie a concursului ce include creațiile literare ale elevilor premianți. În compozițiile lor, elevii au reliefat actualitatea noțiunii de pace și au asociat pacea cu liniștea, iubirea, toleranța, soarele, copilăria, mama … Alături de concurenții din România și Republica Moldova, în această competiție școlară s-au încadrat elevi din Italia, Grecia, Spania. Lucrările celor 29 de elevi premianți din Republica Moldova au fost incluse în volum, iar autorii lor au obținut diplome și cartea lansată. 

Concursul a oferit elevilor oportunitatea de a-și promova creațiile literare și de a-și dezvolta competențele culturale și civice.

ANACEC adresează sincere felicitări tuturor participanților și anunță că diplomele pentru premianți vor putea fi ridicate la sediul ANACEC, șos. Hîncești 38A, de luni până vineri, în intervalul de ore 8:00-17:00.

Lista premianților din Republica Moldova poate fi accesată AICI.