a a a

Expoziție de artă plastică la ANACEC

News

Expoziție de artă plastică la ANACEC
06 October 2021
 

Tradițional Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare organizează în incinta sa expoziții de artă plastică. În acest an, această frumoasă tradiție continuă cu o nouă expoziție cu genericul „Promovăm cultura calității prin artă”

Expoziția se va lansa la 15 octombrie, ora 14.00, sediul ANACEC, șos. Hîncești 38A.

Conceptul de educație prin artă reprezintă un mod prietenos de educație prin intermediul artelor vizuale atât pentru artiști cât și pentru public. Arta poate fi folosită pentru autoeducare, comunicare şi integrare socială. Expoziția are drept scop familiarizarea publicului iubitor de artă cu operele artiștilor contemporani, tineri și copii promovând dialogul între generații.

Expoziția reunește lucrări de artă plastică, pictură, grafică, tapiserie, imprimeu, broderie, ceramică, sculptură, design industrial, design vestimentar, design interior. În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrări ale artiștilor plastici, studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă", Universitatea Tehnică a Moldovei, elevilor Centrelor de excelență cu profil de arte din municipiul Chișinău: Centrul de Excelență în Construcții și Centrul de Excelență în Industria Ușoară.