a a a

Decernarea diplomelor laureaților Concursului National „Teza de doctorat de excelență a anului 2022” în domeniul cercetării și diplomelor de merit conducătorilor științifici

Press releases

Decernarea diplomelor laureaților Concursului National „Teza de doctorat de excelență a anului 2022” în domeniul cercetării și diplomelor de merit conducătorilor științifici
26 May 2023

În data de 26 mai 2023, la Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) s-a desfășurat ceremonia de decernare a diplomelor laureaților Concursului National „Teza de doctorat de excelență a anului 2022”.

Diplome de laureat a Concursului National „Teza de doctorat de excelență a anului 2022” și Premii în numele unor personalități științifice marcante din Republica Moldova –  Ion Prisăcari, Constantin Turtă, Vasile Anesteadi, Ștefan Ciobanu, Natalia Gheorghiu, Sergiu Rădăuțanu, Pantelimon Halippa, Leonid Cemortan, Pavel Vlad, Sergiu Chircă – au fost înmânate celor 12 câștigători.

Acest concurs, inițiat de către Consiliul Naţional pentru Acreditare și Atestare, a ajuns la cea de-a 13 ediție. În ediția din acest an, au fost înaintate la concurs, de către comisiile de experţi în domeniul atestării, 20 de teze, inclusiv 3 teze de doctor habilitat și 17 de teze de doctor. Comitetul de concurs, format din reprezentanți ai tuturor domeniilor majore ale știinţei, după evaluări și dezbateri, a stabilit cele 12 teze de doctorat de excelență ale anului 2022. Pe parcursul desfășurării competiţiei respective s-a urmărit stimularea obţineri rezultatelor știinţifice recunoscute la nivel internaţional, susţinerea și dezvoltarea creativităţii știinţifice a cercetătorilor, promovarea tezelor de doctorat actuale, inovative și utile pentru societate.

În conformitate cu Regulamentul de desfășurare a competiției au fost desemnate 2 teze de doctor habilitat de excelenţă și 10 teze de doctorat de excelenţă (de gradul I, II și III) în trei domenii: știinţe ale naturii și vieţii; știinţe reale și tehnice; știinţe socioumane.

Conducătorilor și consultanţilor ştiinţifici ai tezelor laureaţilor le-au fost decernate diplome de merit.

Lista integrală a laureaților concursului o puteți accesa AICI